Miért fontos a helyesírás?

Nemcsak azért, mert mi azt mondtuk...

Miért fontos a helyesírás?

SZÖVEGSZERVIZ

Bár a helyesírás általános iskolai alapkövetelmény, az alapműveltség fundamentuma, mégis rengeteg weboldalon, szórólapon vagy egyéb kiadványban találkozhatunk azzal a jelenséggel, hogy helytelenül írt szavakkal, össze-vissza vesszőkkel, át nem olvasott, "beletörölt" mondatokkal van tele az ország-világ szeme elé tárt szöveg.

Nézzük most meg, mik azok a szempontok, amik miatt kifejezeten fontos, hogy jó legyen a helyesírásod!

 1. Profizmust és igényességet sugall
 2. Ugye te sem szívesen vásárolsz olyan helyen, ahol nem kapsz világos, egyértelmű információt? Emellett kifejezetten taszító, ha valakinek ilyen igénytelen a honlapja, Facebook-profilja – ez valahogy azt mutatja, hogy a munkájával szemben sem elhivatott, profi az illető hozzáállása.

 3. Tiszteletet fejez ki
 4. A profizmus és igényesség mellett a jó helyesírás azt is kifejezi, hogy az alkotó idejét és energiáját nem sajnálta, hogy az olvasónak, látogatónak ezen a téren is a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsa. Ezzel szemben a helytelen, "nemtörődöm" szövegek, azt sugallják: "bla-bla-bla, nem érdekes, csak vásárolj".

 5. Megfogja a látogatót
 6. A választékos nyelvhasználat, a jó helyesírás életet vásárlót menthet! Több felmérés is bizonyította már, hogy a potenciális vásárló hamar otthagyja a nyelvileg igénytelen weboldalt, és inkább olyan helyen vásárol, ahol nincsenek ilyen problémák.

 7. Követendő példa lehetsz
 8. A mai világban nem elhanyagolható az sem, hogy követendő példa legyél. Gondolj bele, milyen szimpátiát ébreszt manapság például egy környezettudatos cég. Ezzel nem azt mondjuk persze, hogy a nyelvi tudatosság egyenlő a környezettudatossággal, de a legtöbb ember számára igenis fontosak az elhanyagolt, de jó ügyek!

És hogy mi a közös a fenti pontokban? Az, hogy mindegyiknek elengedhetetlen szerepe van abban, hogy a vásárlóban, olvasóban kialakuljon feléd a bizalom!

A bizalom a kulcsa annak, hogy megfogd és megtartsd a látogatóidat, vásárlóidat!

Persze előfordulhatnak véletlen balesetek, hiszen amíg élünk, hibázunk, de ha tudod magadról, hogy hadilábon állsz a helyesírás kérdésével, akkor már tehetsz is ellene. Bármilyen jellegű szöveget küldhetsz nekünk, ingyenes felmérést biztosítunk, hogy a lehető legjobb áron érkezzen a segítség!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, ha

 • szakdolgozatodat kellene átnézni,
 • honlapod szövegét kellene javítani,
 • kiadásra szánt kéziratodat, cikkedet, posztodat kellene korrektúrázni,
 • szuper a stílusod, de a helyesírásodon lehetne csiszolni.

Örömmel segítünk, bármiről is legyen szó!

Itt olvashatsz további Szövegszerviz szolgáltatásainkról.

Ha felkeltettük érdeklődésed, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot!

Szeretnénk megismerni elképzeléseidet, és ötleteinkkel gazdagítani a munkádat.

Felveszem a kapcsolatot