Helyes(s)írás

Helyes(s)írás

Őszinteség mindennek az alapja, én pedig egyébként is őszinte típus vagyok, így ez most egy őszinte bejegyzés lesz.

Bár a helyesírás általános iskolai alapkövetelmény, mégis nem egy és nem kettő weboldalon, szórólapon vagy egyéb kiadványban találkoztam már olyan jelenséggel, hogy helytelenül írt szavakkal, össze-vissza vesszőkkel, át nem olvasott, beletörölt mondatokkal volt tele a az ország-világ szeme elé tárt szöveg. Talán most azt gondolod: ez miért olyan lényeges?

Most hagyjuk azt az esetet, ha valaki véletlenül hibázik – mint tudjuk, csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Ám manapság, a Facebook világában nagyon nem kell messzire menni, hogy felmérjük az általános helyesírási képességeket… Ez egy dolog, ez “hétköznapi”. Egy vállalkozásban viszont ez nagyon nem profi, nagyon nem hiteles. Ha ilyet látok, helyből ott is hagyom a honlapot, mert arra gondolok – ha ezek ennyi figyelmet fordítanak a tartalomra, milyen lehet a termék/szolgáltatás/akármi, amit kínálnak?

Ezen a ponton hangsúlyozom: nem az a baj, ha az ember nem tud valamit. Sokkal inkább az, ha nem is tesz érte, hogy tanácsot, segítséget kérjen. A helyesírás apróság, mégis igen sok múlhat rajta.

Konkrét sztori, hogy lássátok, nem vicc:

Van egy elég komoly, prémium márkának nevezhető kozmetikumcsalád, teljesen vegánok (ez nekem szimpatikus), ajánlás útján figyeltem fel rájuk, és vásároltam is egy terméket. Nem emlékeztem pontosan, hogy mit meséltek róla, mindenre jó, ezért kigondoltam, hogy jól felmegyek a honlapjukra (biztosan van nekik), és remélem megtalálom, amit keresek. Hát megtaláltam. Annyira tele volt hibákkal és elírásokkal az egész honlap, hogy én éreztem magam kellemetlenül. És sajnos ez engem tényleg elgondolkoztatott, hogy vajon mennyi figyelmet szentelhetnek a termékre, ha ennyi figyelmet szentelnek a leírására? Az alapján, amit ott olvastam, biztosan nem vettem volna meg…

Neked nem kell így járnod, ha bizonytalan vagy, és helyesírási segítségre van szükséged – kérheted ingyenes felmérésünket!

És most jöjjön néhány szórakoztató példa, hogy oldjam a helyzet komolyságát:

Forrás: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük